D3, K2 vitamin Szerves Cink-réz komplex Prebiotikummal

4,450 Ft

A D3-K2 komplex vitamin készítmény speciálisan összeállított hatóanyag tartalommal szolgálja a tudatos vitamin fogyasztók egészségét! A vitaminok mellett szerves kötésű nyomelemekkel és prebiotikumként szolgáló inulinnal dúsított készítményt biztosítunk vásárlóink részére magas hatóanyag tartalommal.

Mit tartalmaz, Mitől különleges és Miért ajánljuk?
• 4000 NE D3-vitamint
• 100 mcg K2-vitamint (MK-7: 2-Methyl-3-all-trans-famesyl-digeranyl-1,4-naphthoquinone)
• 15 mg szerves cink keveréket
• 1 mg szerves rezet (réz-glükonát)
• 400 mg Inulint (prebiotikum)
Magyarországon egyedülálló módon a termék 15 mg cink és 1 mg réz keverékkel lett feldúsítva a még jobb hatékonyság érdekében, hiszen olyan cink, réz vegyületek kerültek a megszokott vitaminok mellé, amelyek felszívódásukat és hatékonyságukat tekintve is kiválóak: cink-glukonát, cink-glycinát, réz-pikolinát.
Miért éppen a Cink?
A Cink több, mint 100 enzim alkotásában vesz részt, támogatja az immunsejtek megfelelő működését, részt vesz az inzulintermelő folyamatban, így segíti a normál vércukorszint fenntartását, az egészséges szénhidrát anyagcserét, biztosítja a genetikai információ hatékony érvényesülését, szép bőrt kölcsönöz, ellensúlyozhatja a bőr allergiás reakcióit, mint például az ekcéma kialakulását, számos krónikus- és egyéb megbetegedés megelőzésében és kiegészítő kezelésében tulajdonítanak neki szerepet, mint például:
• Alkoholizmus
• Alzheimer-kór
• Jóindulatú prosztata megnagyobbodás
• Influenza
• Cukorbetegség (II-es típusú DM)
• Epilepszia
• HIV/AIDS
• Férfi meddőség
• Gyulladásos bélbetegségek
• Pikkelysömör
• Időskori szürke hályog
A cink hatékony immunstimuláns.
A kutatók azon felismerés alapján, hogy a súlyos, több baktérium együttes jelenléte által létrejövő szeptikus állapot (polimikrobiális szepszis) gyerekeknél megváltozott cink homeosztázist, illetve csökkent keringő (vér)cink szintet eredményezett. Olyan egereken végzett kísérletet végeztek, melyben összehasonlították azon állatok állapotát, halandóságát, immunrendszerük baktériumokkal szembeni hatékonyságát, a gyulladásos válasz mértékét, melyek cinket kaptak azokéval, amelyek nem (kontroll csoport). Az eredmények az mutatták, hogy a cinkpótlás javította az egerek túlélési esélyeit, fokozta a fagocita aktivitást, valamint a neutrofil granulociták hatékonyságát is, növelte a bakteriális clearance-t, ugyanakkor csökkentette a más szövetekben károsodást okozó szisztémás gyulladásos válasz mértékét.
Miért kell a réz?
A réz szintén hozzájárul védekezőrendszerünk normál működéséhez, védi bőrünket és minden testi sejtünket az oxidatív stressz okozta ártalmaktól. Táplálkozásunk cinkkel való kiegészítése maga után vonja szervezetünk nagyobb réz bevitelének igényét is, ezért lett dúsítva a termék szerves kötésű rézzel is a helyes nyomelem arány fenntartása érdekében.
A D-vitamin fontos szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegek állapotromlásának, illetve a depresszió kialakulásának gátlásában
Jól tudjuk, hogy a depresszió, az elhízás és az annak következtében kialakuló 2-es típusú cukorbetegség kéz a kézben járnak. A depresszió elősegítheti a betegek állapotromlását, illetve főként a téli időszakban a cukorbetegség táptalajt nyújt a depresszió kialakulásának. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a cukorbetegeknél fokozott szükséglet alakul ki a D-vitaminra, amit a szervezet önmaga, pótlás nélkül nem képes fedezni. Korábbi tanulmányok összefüggést mutattak az alacsony szérum D-vitamin szint és a depresszió kialakulásának fokozott kockázata között.Egy Kínában végzett kutatás során, mely közel 2800 fős 2-es típusú diabetesben szenvedő betegeket tartalmazó adatbázis alapján készült, szignifikáns negatív különbséget mutattak ki a depresszió kialakulása és az alacsony szérum D-vitamin szint között. Tehát azon cukorbetegek, akiknél alacsony D-vitamin szint volt kimutatható nagyobb eséllyel szenvedtek depresszióban.
A prebiotikumok fontossága
Az egészséges mikrobiom, hétköznapi nevén bélflóra egy finoman hangolt rendszer, melyben közel 1000-1500 féle baktérium, vírus, gomba és archea fajok sokasága él harmonikus összhangban. Feladatuk igen szerteágazó, elsődleges fontosságúak az egészséges immunrendszer fejlődésében és a normál immunfunkciók fenntartásában, az autoimmun folyamatok ellensúlyozásában. Megfelelő működésükhöz számukra is tápanyagok (prebiotikumok) szükségesek. A rostok, melyek az emberi szervezetben lebontásra nem kerülő anyagok (oligoszacharidok) kiváló eleség számukra, melyből energiát nyernek és számunkra megannyi fontos anyagot képesek termelni (zsírsavak, antioxidánsok, vitaminok, gyulladásgátló anyagok) ezáltal. Az Inulin kiváló prebiotikum, mely hozzájárulhat a normál mikrobiom funkciókhoz, illetve a bélflóra megfelelő állapotának visszaállításához.
Kiszerelés: 30 db kapszula (titán-dioxid mentes)
Javasolt mennyiség: naponta 1 kapszula étkezés közben
Összetevők 1 kapszulában:
• Cink 15 mg (7,5 mg cink-glukonát, 7,5 mg cink-glycinát kelát)
• Réz 1 mg (réz-glükonát)
• K2-vitamin 100 mcg (Menatetrenone 7 – MK7 – all trans)
• D3-vitamin 4000 NE azaz 100 mcg (Cholecalciferol)
• Inulin (prebiotikum) 400 mg
• kapszula anyag: zselatin
OGYÉI notifikációs szám: 15876/2015.
A termék K2 (MK-7 all trans) vitamin formát tartalmaz.
A D3-K2-vitamin és Szerves Cink-Réz komplex Prebiotikummal nem gyógyszer! Nem alkalmas betegségek kezelésére, kizárólag a hiányos táplálkozást hivatott kiegészíteni! Ha Ön betegségben szenved, kérje ki kezelőorvos véleményét is a készítmény használata előtt, köszönjük!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„D3, K2 vitamin Szerves Cink-réz komplex Prebiotikummal” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük